Pomáháme uzdravit Kalimera, sportovního poníka a mistra ve všestrannosti

V současnosti je dobrých zpráv jak šafránu. Proto by neměly zapadnout, zejména jedná-li se o nezištnou pomoc zvířeti. Kalimero, nadějný sportovní pony a mistr severní Moravy ve všestrannosti, se ošklivě zranil na zadní noze. Tým Kateřiny Dzurové na jeho léčbu vybral přes 18 tisíc korun.

Vydáno: 20. 9. 2022
Kategorie: Podporujeme
Zdroj: PartnersNews

„Třináctiletá jezdkyně Viktorka a kůň Kalimero tvoří nerozlučnou dvojku už od jeho narození. Uvítají jakýkoliv příspěvek, který pomůže Kalimera vrátit na kolbiště a vyhrávat dál,“ stálo v příspěvku na sociálních sítích, který informoval o vážném stavu slibného závodního poníka. Se zraněním musel být převezen na brněnskou kliniku.  

Do akce se po hlavě vrhla dcera VIP CO poradkyně Partners Katky Dzurové Kristýnka a začala prodávat vlastnoručně vyrobené korálkové náramky. Svým nadšením strhla i celý Katky tým, který na Kalimerovu léčbu začal sbírat peníze. „Chci moc poděkovat celému svému týmu, každý udělal hodně práce. Dále lidem v našem okolí a úžasným klientům, bez jejichž pomoci bychom nedali dohromady tolik peněz,“ posílá Katka Dzurová veliké poděkování všem, kdo se do sbírky zapojili.

Celkem se sehnalo 18 100 korun, které byly majitelce koně Pavlíně Saňákové a její dceři předány v první půlce září. Kristýnka, která byla hnacím motorem Katčina týmu, za odměnu dostala ve stáji Rapotín individuální hodinu. „Jsem pyšná matka. Ta moje malá neustále něco vymýšlí a pomáhá,“ pochválila na závěr Katka svoji dceru.         

Kalimero nyní podstupuje pětitýdenní kúru v Třeštině, kde mu bude pod dohledem MVDR. Moniky Najmanové léčen kostní sekvestr klidem a nezatěžováním nohy.